Menüpontok

Tovább bővül a paralimpia programja a párizsi játékokra

A 2024-es, XVII. Paralimpiai Játékokon az 549 versenyszámból 235-ben akasztanak majd aranyérmet a női sportolók nyakába, ez nyolccal több, mint Tokióban. Ezáltal a női sportolók létszáma is növekedni fog a három év múlva esedékes sporteseményen. A versenyszámok bővülése a Magyar Paralimpiai Csapat sportolói számára is új lehetőségeket kínál.

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) a sportszövetségekkel folytatott közös megbeszélések alapján hozta nyilvánosságra a párizsi paralimpia hivatalos versenyszámait. A szervezők 2024. augusztus 28. - szeptember 8. között 22 sportágból, összesen 4.400 sportolót várnak a világ legrangosabb eseményére.

A Magyar Paralimpiai Csapat sikersportágait is érintő döntés sportolóinak számára is több lehetőséget biztosít a párizsi játékokra való kijutásra.

Andrew Parsons, az IPC elnöke szerint ezzel új kapuk nyílnak meg a paralimpiai mozgalom számára. Hozzátette, a versenyszámok kibővítésével a női sportolók több sportágban megmutathatják mire képesek, ennek pedig remek helyszíne lesz a 2024-es paralimpia.

Forrás:paralympic.org