Menüpontok

A további sikeres felkészülés jegyében adott át új kerekesszéket az MPB

A kétszeres világkupa ezüstérmes, paralimpikon kajak-kenus Pulai Erika, valamint az idén két fegyvernemben is junior világcsúcsot felállító sportlövő, Rescsik Csaba kapott vadonatúj kerekesszéket.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) folytatja az idén meghirdetett Mobilitás Programot, melynek kereteiben Urr Anita, az MPB főtitkára adta át Pulai Erikának és Rescsik Csabának az újonnan megvásárolt eszközöket.

A sportolóinknak most átadott kerekesszékeket a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. által támogatott MPB Mobilitás Program keretében szerezte be a bizottság. A kampány célja, a sportolók mindennapi életének megkönnyítése, ezzel segítve a paralimpiai felkészülésüket.

Két sportolónk pár éve csatlakozott a magyar parasport mozgalomhoz, azonban elszántságuk, kitartásuk már az első pillanattól kimagaslónak bizonyult. Pulai Erika balesetét követően szállt vízre, és hamar nemzetközi versenyeken képviselhette hazánkat kajak-kenuban. Rescsik Csaba roppant fiatalon kezdett bele a sportlövészetbe, mellette pedig Erika hűen szeretett sportágában is jeleskedni kezdett.

Az MPB Mobilitás Programjának köszönhetően, 2021-ben 15 parasportolónk mindennapi élete vált zökkenőmentesebbé a részükre megvásárolt kerekesszékkel, illetve egyéb mobilitást segítő eszközzel.