Menüpontok

Az elkövetkezendő négy évben Andrew Parsons vezeti Nemzetközi Paralimpiai Bizottságot

A brazil születésű sportvezetőt a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) december 11-12. között megtartott tisztújító közgyűlésén választották meg újra a szervezet elnökének.

Az IPC rendhagyó módon tartotta meg jubileumi, XX. közgyűlését, ez alkalommal a virtuális térben bonyolították le az eseményt december 11-12. között. Eredetileg Tajvan fővárosa, Tajpej biztosította volna a helyszínt a tagszervezetek számára, ám ezt a világjárvány okozta nehézségek meghiúsították, így egy biztonságosabb megoldást kellett választani.

A tisztújító közgyűlésen a 173 tagszervezet a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság következő négyéves ciklusára választotta meg az elnökség tagjait. Andrew Parsons-t először 2017-ben választották meg a bizottság elérére, mely tisztségében kapott megerősítést hétvégi választáson. Az alelnöki feladatokat, szintén újraválasztottként, az új-zélandi Duane Kale fogja ellátni a párizsi paralimpiai ciklusban

„Köszönetet szeretnék mondani a támogatást nyújtó IPC tagszervezeteknek.” – emelte ki Parsons megválasztását követően – „Hatalmas megtiszteltetés, hogy újra engem választottak meg. Gyakornokként kezdtem a munkámat 24 évvel ezelőtt a Brazil Paralimpiai Bizottságnál, most pedig újra bizalmat kapok elnökként. Az új elnökségben még nem kapott szerepet ennyi hölgy, mint az elkövetkezendő ciklusban. Már izgatottan várom a közös munkát, mellyel a parasportolók ügyét kívánjuk népszerűsíteni.” – tette hozzá az újraválasztott brazil sportvezető.

A tisztújító közgyűlésen összesen 23 jelölt közül választották meg azt a tíz személyt is, aki az elkövetkezendő négyéves ciklusban elnökségi tagként segítheti az IPC munkáját.

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnökségének tagjai (2021-2025):

Elnök:
Andrew Parsons (Brazília)

Alelnök
Duane Kale (Új – Zélad)

Elnökség:
Debra Alexander (Dél-Afrika – Nemzetközi Triatlon Szövetség) 

Mohamed Alhameli (Egyesült Arab Emírségek)

Muffy Davis (Amerikai Egyesült Államok)

Miki Matheson (Japán)

Chelsey Gotell (Kanada) 

Jai-Jun Chung (Korea) 

Luca Pancalli (Olaszország)

John Petersson (Dánia)

Majid Rashed (Egyesült Arab Emírségek – Ázsiai Paralimpiai Bizottság) 

Robyn Smith (Ausztrália - Virtus) 

A Magyar Paralimpiai Bizottság gratulációját fejezi ki az újraválasztott elnökségnek, és a jövőben is biztosítja egyűttmüködő támogatását a paralimpiai mozgalom fejlődése érdekében.

Fotó: paralympic.org