Menüpontok

Beiktatták Tokió aranyérmeseit a Paralimpiai Bajnokok Klubjába

A Ludwig Múzeumban megrendezett ünnepélyes eseményen a XVI. Paralimpiai Játék bajnokait köszöntötték, így hét taggal nőtt a Paralimpiai Bajnokok Klubjának (PBK) tagsága.

A rendezvényen Ekler Luca atléta (távolugrás, T38), Illés Fanni úszó (100 m mell, S4), Kiss Péter Pál kajak-kenus (K1 200 m, KL1), Konkoly Zsófia úszó (100 m pillangó, S9), Pálos Péter asztaliteniszező (egyéni, S11), Pap Bianka úszó (100 m hát, S10) valamint Veres Amarilla kerekesszékes vívó (párbajtőr, A) paralimpián elért bajnoki sikerének eredményeképpen csatlakozhatott az MPBK tagságához.

A rangos eseményen Becsey János, a szervezet elnöke, kétszeres paralimpiai bajnok úszó köszöntőjében hangsúlyozta: „Ezek a nagyszerű sikerek tovább növelik hazánk sporttörténelmi sikereit, remélem három év múlva, Párizsban hasonló kiváló eredményeket értek el.”

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke kiemelte: „Példaképek vagytok, azok kell, hogy legyetek minden ember számára, de leginkább azon fogyatékkal élők számára, akik otthon ülnek, így ők is láthatják a lehetőségeket. A sport mindenki számára elérhető életforma lehet.”

A közelmúltban újraválasztott Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László köszönetét, elismerését fejezte ki a bajnokok felé: „Felemelő érzés olyan sportolók előtt állni, akik bebizonyították, hogy az akadályokat le lehet küzdeni. A magyar parasport mozgalom kiemelkedő alakjai vagytok, dicsőségteljes eredményeiteket pedig senki nem veheti el tőletek.  Soha életembe nem fogom elfeledni azt az élményt, amit Tokióban megélhettem veletek, ahogyan azt sem, hogy elődjeitek mekkora küzdelem árán lettek bajnokok. Köszönöm minden aranyérmes sportolónknak a munkáját, példaképek vagytok mindenki számára.”

Az ünnepélyes esemény lezárásaként, a tokiói XVI. Paralimpiai Játékok magyar aranyérmesei elismerő oklevelet vehettek át, mellyel a PBK hivatalosan is elismeri a fiatal kiválóságok tagságát.