Menüpontok

Az Európai Paralimpiai Bizottság is segíti az ukrán versenyzők kijutását a pekingi téli paralimpiára

Raymon Blondel, a szervezet elnöke együttérzését fejezte ki közleményében a kialakult orosz ukrán háború miatt. Az Európai Paralimpia Bizottság (EPC) biztosítani kívánja az Ukrán Paralimpiai Bizottság versenyzőinek részvételét a XIII. Téli Paralimpiai Játékokon.

„Teljesen megértjük, hogy a jelenlegi prioritás a biztonság és a jólét az ukrán nép számára. Az Európai Paralimpiai Bizottság vezető testülete legmélyebb együttérzését fejezi ki és támogatásáról biztosítja az Ukrán Paralimpiai Bizottságot és az ukrán parasportolókat.” – emelte ki közleményében Raymon Blondel – „Az EPC teljes mértékben támogatja a Pekingbe utazó, pekingi téli paralimpián résztvevő sportolókat, mivel a sport a nemzetek közötti barátság, béke és együttműködés szimbóluma.

Az elnök közleményében hozzátette: „Bízunk benne, hogy a Paralimpiai Játékok jelentőségteljes alkalmat ad a sport erejének kifejezésére azáltal, hogy a nemzetek a béke, a tolerancia és a megértés jegyében versenyeznek együtt.”

„Kapcsolatban állunk a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (IPC) és biztosítjuk, hogy minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy az ukrán parasportolók versenyezhessenek Pekingben. Emellett lehetőségeinkhez mérten minden szükséges támogatást igyekszünk megadni az Ukrán Paralimpiai Bizottságnak és sportolóinak. Álljunk ki együtt mindannyian egy békés Európáért!” – zárta gondolatait az EPC vezetője a hivatalosan kiadott közleményben.

A XIII. Téli Paralimpiai Játékok március 4 – 15 között rendezik meg Pekingben, ahol pár héttel korábban még az ötkarikás versenyek zajlottak.