Menüpontok

Németországban edzőtáboroztak a kerekesszékes curling-válogatott tagjai

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Magyar Curling Szövetség (MCSZ) támogatásával a kerekesszékes curling-válogatottunk eredményes felkészülést folytatott Füssenben.

A Sárai Rita, Sasadi Anikó és Beke Viktor összeállítású csapat, Szarvas Gábor edzővel péntek késő délutánra érkeztek meg a németországi kisvárosba. A kvartett negyedik tagja, Barkóczi Péter elfoglaltságai miatt nem részt venni a külföldi edzőtáborozásban.

A válogatott korábban még nem járt ezen a pályán, de elmondásuk szerint hamar megismerkedtek a tereppel és probléma mentesen folytathatták felkészülésüket.

A folyamatos fejlődés érdekében edzőmérkőzéseket játszottak a német csapat ellen, akik már jól ismerték a füsseni jeget. Szarvas Gábor beszámolója szerint a mérkőzések kiegyensúlyzottak voltak, remek lehetőség volt egy eredmények edzőtáborozás megkoronázásra. Mieink több alkalommal felül tudtak kerekedni ellenfeleikkel szemben, mely előre mutató lehet a jövőre nézve. 

A Magyar Curling Szövetség célja, hogy az együttműködést tovább folytatva a 2022/2023-as szezon elején, hazánk legyen a házigazdája a három napos edzőtábornak, vendégül látva Németország válogatottját.

A kerekesszékes válogatott következő világversenye a 2022. tavasz végén megrendezésre kerülő Kerekesszékes Vegyes-páros Világbajnokság lesz, melyet első ízben tartanak meg.. Eredetileg két évvel korábban tartották volna meg ezt a nemzetközi megmérettetést, ám a világjárvány közbe szólt.

Fotók: curling.hu