Menüpontok

Ötödik közös paralimpiájára készül a K&H és a Magyar Paralimpiai Bizottság

Az elmúlt években különösen felértékelődtek azok a vállalati kapcsolatok, amelyek ebben a nehéz időszakban is megmaradtak a civil szférában. A K&H Csoport 16 éve áll töretlenül a Magyar Paralimpiai Bizottság mellett, amellyel idén is meghosszabbítja együttműködését. Ennek értelmében a K&H 2024-ig a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete marad, és a párizsi játékok már az ötödik közös paralimpiájuk lesz.

Az utóbbi 2 év sokszor átírta a sportrendezvények forgatókönyvét – a tokiói Olimpiai és Paralimpia Játékok sem időben, sem a megrendezés feltételeit tekintve nem úgy alakultak, ahogy eredetileg tervezték. Minden nehézség, halasztás és bizonytalanság ellenére a Magyar Paralimpiai Csapat egyik legsikeresebb nyári játékait zárta tavaly szeptemberben: 6 sportágban 16 éremmel tértek haza sportolóink. Az elmúlt hetekben Pekingben is sokszor közbeszólt a koronavírusjárvány, ami a nemsokára kezdődő téli paralimpiára is rányomja a bélyegét. Ám a sportolóknak ezekben a változékony időkben is helyt kell állniuk, és a felkészülésre összpontosítva kihozniuk magukból a legjobbat.

„A K&H Csoport ebben a sok bizonytalansággal teli  időszakban  is kitartott partnerei mellett – a Magyar Paralimpiai Bizottság mellett 16 éve állunk töretlenül. Büszkék vagyunk rá, hogy a sportolók a járvány okozta plusz nehézségek ellenére is nagyszerűen teljesítettek Tokióban – kitartásukkal, eltökéltségükkel, elhivatottságukkal példát állítottak mindannyiunk elé” – mondta el Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója. „Elkötelezett támogatóként továbbra is szándékunkban áll a Magyar Paralimpiai Csapat mellett állni. Az aláírt együttműködés értelmében a K&H 2024-ig a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete marad. A 2024-es párizsi játékok már az ötödik közös nyári paralimpiánk lesz. A Bizottság támogatása mellett újraindítjuk a sportolók egyéni támogatását is: K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogramunk keretében idén tavasszal újabb három kiemelkedő parasportolót választunk ki szakértői zsűri segítségével, segítve őket a mindennapi akadályok leküzdésében.”

„Az elmúlt időszakban a hazai parasport mozgalom igazán sikeresnek mondható. Az érdem elsősorban a sportolóké, de köszönet illeti a sportszakemberek, a média és a támogatók munkáját is. Ebben az utóbbiban vállal kiemelkedő szerepet 2006 óta a K&H Csoport. Támogatásuk nagyban hozzájárul a Magyar Paralimpiai Bizottság által működtetett programok sikerességéhez, amelyet a Tokiói Nyári Paralimpiai Játékokon elért eredmények is igazolnak. Nagy öröm számunkra, hogy az együttműködés tovább folytatódik a következő paralimpiai ciklusban is, és a K&H támogatása közvetlenül és közvetve is segíti a parasportolók párizsi paralimpiai felkészülését” – tette hozzá Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A szurkolással nem kell azonban éveket várni – a jövő héten kezdődő Pekingi Téli Paralimpiai Játékokon is lesz magyar résztvevő: Dumity Richárdnak az ülő alpesi sízés versenyein drukkolhatunk. A fiatal sportoló idén több nemzetközi versenyen, köztük világbajnokságon is szerepelt már, a kínai paralimpia azonban az első ötkarikás játéka lesz.