Menüpontok

Elindultunk: irány Peking!

Itthoni idő szerint, március elsejének kora esti óráiban indult el a XIII. Téli Paralimpiai Játékokra utazó magyar csapat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

Hazánkat Dumity Richárd, alpesi síző képviseli a kínai főváros térségében rendezett eseményen. A téli játékokat március 4-én nyitják meg a Pekingi Nemzeti Stadionban, a paralimpiai láng pedig március 14-én alszik ki. Korábban ez a létesítmény 2008-ban, a nyári paralimpián és olimpián adta a helyszínt az ünnepélyes ceremóniának, valamint az atlétikai versenyeknek.

Dumity Richárd mindössze háromévesen, egy baleset következtében kényszerült kerekesszékbe. Derék alatti bénulása ellenére már gyermekként több sportágat kipróbált, így ismerkedett meg a handbike-kal és a monosízéssel. Eredeti célkitűzése a 2026-os milánói téli paralimpián való szereplés volt, ám magabiztos teljesítményének köszönhetően már négy évvel hamarabb a világ legrangosabb téli parasport eseményén versenyezhet.

A 25 éves paralimpikon először március 10-én léphet hóra óriás-szlalom versenyszámban, majd két nappal később, március 12-én szlalomban bizonyíthat a pekingi téli paralimpián.