Menüpontok

Eredményesen szerepelt Törökországban hazánk kerekesszékes tenisz-válogatottja

Farkas László, Farkas Attila és Lelik Ferenc hármasából összeállt magyar delegáció Antalyában mérkőzött meg a sportág újabb világkupa versenyén, párosban.

A csoport küzdelmek során a mieink a horvátokkal, majd az olaszokkal szálltak harcba. A kiélezett viadalok következtében az előbbi párost sikerült legyőzniük, míg az utóbbi ellen nem jött össze a bravúr. A folytatásban a házigazda török válogatottal mérték össze tudásukat a magyarok. A helyosztó párharcainak alkalmával a hazánkat képviselő csapat derekasan helytállt, ám alulmaradtak a vendéglátókkal szemben, így végül a 7-8. hely megszerzéséért ragadtak ütőt a svájciak ellen. Az izgalmas csaták ezen a mérkőzésen sem maradhattak el, mieink kitartása meghozta az eredményt, sikerült felülmúlniuk ellenfelüket, aminek köszönhetően a hetedik helyen zárták a törökországi világkupát.

A magyar kerekesszékes tenisz-válogatott (Fotó: Bor Péter)

„Összességében elégedett vagyok a látottakkal, az erőviszonyoknak megfelelő helyezéssel zárjuk az idei selejtezőt.” – kezdett bele értékelésébe Bor Péter, a kerekesszékes tenisz-válogatott szövetségi kapitánya – „A végső helyezésünk talán lehetett volna jobb, ha a törökök ellen több szerencsénk van. Játékosaink egyéni teljesítményével kapcsolatban pozitív a véleményem. Büszke vagyok a fiúkra, tovább haladnak a fejlődés útján, jövőre pedig remélem előrébb léphetünk majd.” – összegezte véleményét a szakember.

Fotó: Bor Péter