Menüpontok

Junior világcsúcs felállításával és bíztató eredményekkel zárták a 10 méteres Európa-bajnokságot a parasportlövők

A sportág idei első rangos versenyét a norvégiai Hamarban rendezték meg, ahol három magyar parasportoló remekelt. Dávid Krisztina és Gurisatti Gyula magabiztos szereplése mellett, a mindössze 17 éves Rescsik Csaba új junior világcsúcsot lőve szerezte meg a bronzéremet légpuskában (R1 – 10m).

A kontinensviadal helyszínéül, a „viking hajónak” elkeresztelt gyorskorcsolya csarnok szolgált, ahol 1994-ben a téli olimpiát is rendezték. Az első versenynap kimagasló sikereket hozott hazánk számára, Rescsik Csaba légpuska álló versenyszámában kitűnően kezdte meg szereplését. Eltökélt teljesítményének köszönhetően végezetül a harmadik helyen zárt, új junior világcsúcs felállításával (223,0).

Dávid Krisztina légpisztolyás ellenőrzi a zsuri

A nívós körülmények között megrendezett sporteseményen Dávid Krisztina és Gurisatti Gyula légpisztoly versenyszámban versenyzett. A hölgyek elődöntőjében a paralimpiai bronzérmes sportlövőnk remekelt, első helyen, saját alapversenyi Európa-csúcsát beállítva jutott tovább, míg a férfiaknál Gurisatti Gyula is bebiztosította helyét a fináléban. A győzelemért folytatott küzdelem nem alakult kedvezően a mieink számára, lecsúsztak a dobogós pozícióról. Dávid Krisztina 6., Gurisatti Gyula 5. helyen zárta az Eb szereplését.

A magyar parasportlövő-válogatott tagjai legközelebb júniusban a franciaországi Châteauroux városában, világkupán versenyeznek majd.