Menüpontok

Magabiztos szerepléssel fejezte be paralimpiai szereplését Dumity Richárd

A kialakított versenypálya sok rutinos sportoló lesiklását is megnehezítette, ám a 25 éves magyar alpesi síző megbirkózott a nehéz körülményekkel, és 16. helyen végzett.

Az eredetileg március 12-re kitűzött műlesiklást egy nappal későbbre tették át, ezzel újabb, nem várt tényezőkkel kellett számolnia a magyar delegációnak. Az időjárási körülmények kedvezően alakultak egy sikeres versenyzéshez, melyet Ricsinek sikerült kihasználnia mindkét fordulóban, így előkelő helyen zárta a paralimpiai szereplését.  

„A lehető legpozitívabb élményekkel hagyom itt Pekinget, mindkét versenyszámomban nyújtott teljesítményemmel elégedett vagyok.” – kezdett bele nyilatkozatába a magyar alpesi síző – „A kitűzött céloknak megfelelően teljesítettem, aminek örülök. A körülmények nem voltak egyszerűek, otthon nehéz ilyenekre készülni, de ehhez kell alkalmazkodni, mert minden nagy versenyen hasonlóan kemény lesz a pálya. A szlalom a gyengébbik számom, de ebben is a folyamatos fejlődésre törekszem." – értékelt a 25 éves paralimpikon.

Dumity Richárd célba érkezése (Fotó: Hoffer Szilvi / MPB)

„Eredetileg úgy gondoltuk, Ricsi csak a 2026-os milánói paralimpiára juthat ki.” – hangsúlyozta Szabó László a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.„Ez továbbra is cél sportolónk számára, ám már négy évvel korábban, Pekingben bebizonyította, hogy fényes jövő áll előtte. Izgultunk, szorítottunk érte, és segítettük őt, ahol tudtuk. Nem támasztottuk elé hatalmas elvárásokat, reálisan közelítettük meg a lehetőségeit, ezeket pedig sikerült teljesítenie. Az alapok megvannak, bizakodva várom a milánói téli paralimpiát.” összegezte nekünk a bizottság vezetője.

Az alpesi síző korábban óriás-műlesiklásban állhatott rajthoz a világ legrangosabb téli parasport versenyén, összesítésben pedig 30. helyen végzett. A mai megmérettetését követően Dumity Richárd, és a pekingi magyar küldöttség számára is befejeződtek a XIII. Téli Paralimpiai Játékok.

Fotó: Hoffer Szilvi / MPB