Menüpontok

Három kiváló úszónő a sikeresség jegyében

Az MVM Zrt. sajtónyilvános eseményt rendezett a Duna Arénában, A siker mindenkié! címmel. A különleges rendezvényen a paralimpiai bajnok Illés Fanni, az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka, valamint a speciális olimpiai aranyérmes Szilágyi Zsanett osztotta meg gondolatait az elfogadás fontosságáról.

A nem mindennapi alkalom megkezdése gyanánt Kapás Boglárka és Szilágyi Zsanett a medencébe ugrott, néhány közös hossz leúszásának erejéig. Illés Fanni ezúttal nem csatlakozott hozzájuk, mivel anyai örömök elébe néz. Így a világ- és Európa-bajnok parasportoló két sporttársával folytatott pódiumbeszélgetésen vett részt. A lányok olyan témákról beszéltek, mint a nők helyzete a sportban, az uszodában, az elfogadás fontossága, vagy, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a verseny felkészülésben.

A terhesség hatodik hónapjában járó paralimpikon a társalgás során kihangsúlyozta, hogy sportágában egyre kevesebb az akadály, a fogyatékosággal élő versenyzők elért eredményeit is kezdik helyén kezelni. „A sport mindenkié, ugyanolyan emberek vagyunk, nem szabad különbséget tenni. Ugyanúgy hat-hét órát edzünk, erről szól az életünk, ebben érezzük jól magunkat, és a végén megéri, amikor azt az időt látjuk az órán, amit szerettünk volna elérni.”

A magyar paraúszó-válogatott június 12. és 18. között utazik Madeirára, ahol a világbajnokságot rendezik. Míg az épek a budapesti rendezésű vizes vb-re készülnek, amely június 18-án kezdődik, és egészen július 3-ig tart.

Fotó: MVM Zrt.