Menüpontok

Kimagasló siker, 1973 óta nem látott érem mennyiséggel térhet haza a Magyar Siketlimpiai Csapat

A brazíliai Caxias do Sul-ban rendezett XXIV. Siketlimpiai Játékokon hazánk delegációja nagyszerűen szerepelt. Összesen nyolc éremmel, négy ezüsttel és négy bronzzal zárta a rangos sporteseményt, ami a medálok számát tekintve a legsikeresebb szereplés az 1973-as malmői játékok óta.

A 20 fős magyar küldöttség legeredményesebb tagja a sportlövő Biatovszki Míra lett, aki egyszer második és kétszer harmadik helyezett lett. További ezüstérmeket Földi Bence hegyikerékpáros, Máthé Gábor teniszező, valamint Mihályi Ferenc, Boros Imre és Bojtor Szabolcs tájfutó váltócsapat szerezték.  A delegáció bronzérem kollekciójához Ötvös Patrik cselgáncsozó (81Kg), illetve Zsilinszki Orsolya úszó eredményei párosultak.

A Magyar Hallássérültek Sportszövetségének elnöke, Dr. Tapolczai Gergely a sportesemény befejezését követően értékelt: A 2017. évi Siketlimpián (Samsun, Törökország) mindösszesen egy bronzérmet szereztünk Biatovszki Míra révén. Azóta néhány sportoló, mint például Földi Bence, Zsilinszki Orsolya beérett, több újoncot is vittünk Brazíliába, közülük Ötvös Patrik ajándékozott meg minket egy bronzzal. A veterán sportolóinkra is büszkék lehetünk, Máthé Gábor nagyon kemény felkészülés után megmutatta, ötödik Siketlimpiáján is számolni kell vele, a tájfutó váltónk pedig az előző két Siketlimpián elért negyedik hely után végre érmes helyen ért célba. Biatovszki Míra újra bizonyította a klasszisát, a negyedik Siketlimpiájáról távozott éremmel. A többiek is remekül helytálltak, nemcsak érmek számában, de a helyezések és pontok számában is túlszárnyaltuk az előző közel 50 év Siketlimpiáinak eredményét. Nagyon büszke vagyok a Siketlimpiai Csapatunkra!"

A Magyar Siketlimpiai Csapat közel három hetet töltött Brazíliában és május 17-én érkeznek vissza hazánkba.

Fotó: Magyar Hallássérültek Sportszövetsége - facebook