Menüpontok

Láthatáron a para-asztalitenisz világbajnokság, Párizsban folytatódott a pontgyűjtés

A francia fővárosban rendezett nemzetközi versenyen hazánk két válogatott sportolója, a paralimpiai ezüstérmes Csonka András, valamint Berecki Dezső jeleskedhetett a hétvégén. Mieink összesen három érmet szereztek párosban, ám egyéniben nem sikerült diadalmaskodniuk.

A két versenyző, a páros versenyszámban egy csapatban küzdött meg a rangos sporteseményen. Magabiztos teljesítményükkel egészen a döntőig meneteltek, miután 3:0-ra verték japán ellenfeleiket. Azonban a francia duóval vívott végső küzdelemben nem tudtak győzni, így ezüstérmesek lettek.

Csonka András vegyes-párosban a török Neslihan Kavasszal állt össze. Hazánk paralimpiai ezüstérmes asztaliteniszezője bravúros teljesítménnyel jutott el a fináléig, melyet sikerült is megnyerniük párjával.

A magyar sportolóknak mutatott egyéni játéka már kevésbé alakult eredményesen. Berecki és Csonka csoportjában körbeverés történt, ennek következében maradtak le az elődöntőről.

Mindkét asztaliteniszezőnek fontos nemzetközi mérkőzései következnek, hiszen minél jobb szereplésük esetén tudnak elegendő kvalifikációs pontot szerezni a szeptemberben megrendezésre kerülő világbajnokságra.

A para-asztalitenisz csapat legközelebb május 10-én utazik Szlovéniában, ahol Csonka András és Berecki Dezső mellett a válogatott többi tagja is képviselni fogja hazánkat.