Menüpontok

Megtartotta idei második ülését az MPB elnöksége

Az összehívott értekezletre május 10-én került sor, a virtuális térben. Az elnökség a 2021. évi zárással kapcsolatos határozatok mellett többek között döntött a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szakágvezetőinek, szövetségi kapitányainak kinevezéséről, valamint a közelgő világversenyek való részvételekről.

Az ülésen az elnökségi tagok elfogadták az MPB szakmai tevékenységéről szóló beszámolót, valamint a 2021. évi költségvetési jelentés elfogadása mellett, az idei esztendőt érintő pénzügyi kérdéseket is jóváhagyták.

Egyhangúlag elfogadásra került az MPB elnökének javaslata a közelgő paraúszó világbajnokság, az Európai Para Ifjúsági Játékok és a Taekwondo Európa-bajnokságot érintő részvételről, míg az asztalitenisz és a kerékpár sportágak újonnan megválasztott szakágvezetőinek kinevezéséről is egyetértését fejezte ki az elnökség.

A Magyar Hallássérültek Sportszövetségének elnöke, Dr. Tapolczai Gergely és alelnöke, Dr. Kósa Ádám beszámolt a XXIV. Nyári Siketlimpiai Játékok eddigi sikereiről.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége soron következő ülését a nyár végére tervezi.