Menüpontok

Szlovéniában aratott újabb sikereket a magyar para-asztalitenisz csapat

A laskói nemzetközi versenyen hazánk sportolói három arany, egy ezüst és három bronzérmet szereztek.

A paralimpiai bronzérmes Szvitacs Alexa egyéniben nyújtott lehengerlő szereplést követően a döntőben Kavas Neslihan (TUR) ellen mérkőzött meg, melyet összesítésben 3:0-ra megnyert. Párosban Bicsák Bettinával álltak asztalhoz, azonban az elődöntőben nem tudták legyőzni török ellenfeleiket, így harmadik helyen végeztek. Alexa vegyes párosban a belga Devos Laurensszel szerepelt eredményesen, végül pedig ezüstérmesek lettek.

Szintén három éremmel járult hozzá a magyar küldöttség sikeréhez Arlóy Zsófia. A paralimpikon kategóriájának egyéni versenyszámában magabiztosan menetelt az elődöntőig, ahol a holland Van Hoof Frederique 3:2 arányban eredményesebbnek bizonyult. Női párosban az ukrán Lytovchenko Marynával, míg vegyes párosban Berecki Dezsővel nem találtak legyőzőre, így nem volt megállás az aranyérmek megszerzéséig.

Tokió és London paralimpiai bajnoka, Pálos Péter az elődöntőig hibátlanul teljesített, azonban Takemori Takeshi-vel (JPN) vívott szoros párharcban 3:2 arányban maradt alul, így bronzérmet szerzett.

A teljes eredménylista

Fotó: Hoffer Szilvi / MPB