Menüpontok

A Magyar Paralimpiai Bizottsághoz látogatott az újonnan kinevezett Sportért Felelős Államtitkár

Dr. Schmidt Ádám és helyettese, Schmidt Gábor néhány héttel a kinevezésüket követően találkoztak a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnökségével.

A találkozón Szabó László, az MPB elnöke részletes beszámolót tartott a fogyatékossággal élők sportjának helyzetéről a sportért felelős államtitkárság vezetőinek. Többek között kiemelte az elmúlt esztendők sikereit, tájékoztatást adott a magyar paralimpiai és siketlimpiai eredményekről, és felhívta a figyelmet a soron következő fontos nemzetközi versenyekre is, melyeken hazánk fogyatékossággal élő sportolói is jeleskedhetnek.

Az elmúlt évek folyamatos fejlődését jelentős mértékben segítette az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága, amely az idei esztendőtől a Honvédelmi Minisztérium kötelékeibe került. A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a találkozón kihangsúlyozta, hogy a továbbiakban is eltökélten képviseli és segíti a tárca elképzeléseit, amely egy újabb, sportsikerekkel teli ciklust jelenthet a szervezet valamennyi sportolójának, edzőjének és szakemberének.