Menüpontok

Kvótát és egy ezüstérmet szerzett a parasportlövő válogatott Franciaországban

Chateauroux városában rendezték meg a sportág idei első világkupaversenyét, ahol Rescsik Csaba R1 légpuska 10 méteres álló versenyszámában kimagasló sikert elérve második helyezett lett, ezzel országkvótát szerezett a 2024-es Paralimpiai Játékokra.

Az SH1R1 kategória 17 éves magyar résztvevője 614,8-es alaperedménnyel hetedik helyen jutott a döntőbe. A finálé is kiválóan sikerült a junior világcsúcstartónak, ahol végül ezüstéremmel zárta a viadalt új rekordot felállítva. Az Európa-bajnoki bronzérmes versenyző ezzel Magyarország első kvalifikációját szerezte meg a XVII. Paralimpiai Játékokra, mind a sportág, mind hazánk számára. 

A fiatal sportolónk mellett, hazánkat Dávid Krisztina is képviselte. A paralimpiai bronzérmes nagy bravúrt bemutatva harmadik helyen jutott P2 légpisztoly 10 méteres döntőjébe. A fináléban nem minden lövése sikeredett pontosan, de ezek ellenére ötödikként zárta a világkupa szereplését.

A magyar parasportlövőink legközelebb július 12. és 20. között, a müncheni világkupaversenyen ragadhatnak újra fegyvert.

További eredmények:
https://bit.ly/3MMHtCw