Menüpontok

Magabiztosan teljesítettek a magyar parakenusok a válogatóversenyen

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség ebben a naptári évben második alkalommal rendezte meg a viadalt, Szolnokon, ahol pár héttel korábban szintén szép eredmények születtek az első válogatón.

A hazai körülmények között rendezett viadalon, a szakág legtöbb versenyzője hajóba szállt, hogy bebiztosítsák helyüket a vb, Eb-válogatott utazókeretbe. A férfiak KL1 kategóriájának futamában Kiss Péter Pál tetemes főlénnyel nyerni tudott, míg Suba Róbert második helyen ért célba. Azonban a paralimpiai ezüstérmes sportoló VL2-ben nem talált legyőzőre, míg KL3-ban Kiss Erik, KL2-ben pedig Rozbora András lett első. A hölgyek mezőnyében rendezett KL1-es kategóriában Pulai Erika, KL2-ben Boldizsár Dalma, KL3-ban Molnár Nikoletta, VL3-ban Molnárné Tóth Julianna bizonyult a legjobbnak.

Kiss Péter Pál  a KL1 - 200 méter futamának győztese (Fotó: MKKSZ)
Kiss Péter Pál  a KL1 - 200 méter futamának győztese (Fotó: MKKSZ)

A válogatóversenyen a paralimpiai bronzérmes Varga Katalin nem tudott hajóba szállni megbetegedése miatt. 

A magyar-válogatott idén két rangos nemzetközi versenyre készül, a sportág kiválóságainak számára augusztus elején Halifaxban világbajnokságot, majd ugyan ezen hónap második felében Münchenben Multisport Európa-bajnokságot is tartanak. 

Képek: MKKSZ