Menüpontok

A Hungaroringen szálltak nyeregre hazánk para-kerékpárosai

A már megszokott, hagyományos helyszínen zajló Parakerékpár Országos Bajnokságon jelentős mezőny gyűlt össze. A sportág kiválóságain kívül, triatlonosok és evezősök is bukósisakot ragadtak és megmérettették tudásukat.

A sportág MC5 sérültségi kategóriájában Wermeser Zsombor nem tudott rajthoz állni, így az elmúlt időszakban egyre több nemzetközi triatlon versenyen remeklő Mocsári Bence előtt megnyílt a lehetőség és nyerni tudott ebben a számban. Nagy viadalt hozott az MH4 kategóriában versenyző Vaszil György és Nagymáté Sándor küzdelme is, ahonnan végül előbbi sportoló került ki győztesként.

További öröm az idei évben kinevezett Lengyel Gábor szövetségi kapitány számára, hogy női versenyzők és bajnokok is szép eredményt értek el, mivel Lengyel Zsófia (pilóta: Punk Adrienn) és Kruppa Evelin bizonyított kategóriájukban.

A tokiói paralimpián pontszerző Ocelka Róbert (pilóta: Kenyeres Ábel) rajtlekésés miatt nem tudta megőrizni bajnoki címét, Boros Csaba (pilóta: Haamr Zoltán) aratott győzelmet.

A Parakerékpár Országos Bajnokság hivatalos eredményei: itt