Menüpontok

Eredményesen szerepeltek a magyarok a parasportlövők müncheni világkupáján

A sportág legutóbbi vk-állomásának a bajor főváros adott otthont, ahol hazánk színeiben négy versenyző bizonyította rátermettségét. A július 15. és 20. között megrendezett viadalon, Dávid Krisztina egy arannyal, míg Gurisatti Gyula egy bronzéremmel járult hozzá mieink sikereihez.

A hölgyek P2 10 méter női légpisztoly SH1 versenyszámában Dávid Krisztina volt érdekelt, aki az alapszakaszban és a nyolcaddöntőben is magabiztosan szerepelt. A BHSE sportolója a döntőben tíz lövést követően került az első pozícióba, majd folyamatosan növelte előnyét, ezzel maga mögé utasítva a mezőny többi tagját és megszerezve a győzelmet. A paralimpiai bronzérmes sportlövő P4 50 méter mix pisztoly SH1 fegyvernemben is érdekelt volt, ahol egyedüli hölgyként mérettette meg tudását. A fináléban a remek teljesítménye ellenére nem sikerült megcsípnie a dobogót, így végül negyedik lett.

Ezen versenyszámban Gurisatti Gyula is érdekelt volt, aki szép teljesítménnyel a nyolcadik helyen végzett. Azonban a dunaújvárosi atléta sem maradt medál nélkül, a P5 10 méter mix légpisztoly SH1 viadalon harmadikként zárta a döntőt.

A júniusi franciaországi világkupán paralimpiai országkvótát szerző Rescsik Csaba ismételten kimagaslóan szerepelt. Az R1 10 méter férfi légpuska SH1 versenyben mutatott teljesítményének köszönhetően ötödik lett Münchenben, majd az R7 50m férfi puska három testhelyzet SH1 számban új alapversenyi junior világcsúcsot állított fel.

A válogatott keretbe először bekerülő Keresztes Krisztián jól kezdte élete első nemzetközi paraversenyét. A PT2 mix trap álló SG-L versenyszámban 24-es rottét lőtt, ezzel bekerülve a döntőbe, ahol hatodik helyen zárta a vk-szereplését.

Magyarország Müncheni Főkonzulátusának képviseletében, Barabás Emőke tett látogatást a parasportlövő-válogatottnál. Konzul asszony az első versenynapon találkozott a csapat tagjaival.

A magyar parasportlövő-válogatott legközelebb november 3. és 18. között Al-Ain városába utazoik a világbajnokságra.

További eredmények: https://results.sius.com/Championships.aspx

A parasportlövő-válogatott és Barabás Emőke.