Menüpontok

IWAS Kerekesszékes Vívó Világkupa - Szabla Kilinskiego Varsó, 2022. július 7-10.

A négynapos világkupán 16 ország több, mint 120 versenyzője vett részt. Kilinskiego kardjáért a magyarok is versengtek.

A női kardozók „A” kategóriás versenyében Hajmási Éva és Veres Amarilla indultak. A legjobb nyolcközé mindketten bejutottak, ott viszont mindketten vereséget szenvedtek. Hajmási Éva a francia Vide Briannatól kapott ki 15:7-re, Veres Amarilla pedig a hongkongi  YU Chui Yee-től szenvedett verseséget 15:14-re. Amarilla így az 5., Éva a 7. helyen végzett.

Tarjányi István a férfi „B” kategória kard versenyében a legjobb nyolcig jutott, ahol a lengyel Dabrowski állította meg. István a thaiföldi formájától sokkal jobban vívott, de a balkezes lengyel most jobb volt.

Göttlinger Dániel a férfi párbajtőrözők „A” kategóriás versenyében indult. A legjobb 32 között az iraki Al-Madhkhoorival vívott és szenvedett 15:7-es vereséget, így a 23. helyen végzett.

A férfi párbajtőr „C” kategóriás versenyben Szarvas Zsolt a  csoportkörben egy győzelmet szerzett, majd  táblán kikapott a lettországi Valainistől 15:6-ra és így az 5. helyen végzett.

A női tőrözők „A” kategóriás versenyszámában Hajmási Éva szenzációs vívással utasította maga mögé a mezőnyt. A döntőig nem volt különösebben nehéz asszója, végül 15:12-re nyerte az aranyasszót is a hongkongi YU Chui Yee ellen és átvehette a győztesnek járó díszkardot, Kilinskiego kardját. Ugyanezen a napon a férfi kardozók „A” kategóriás versenyében Osváth Richárd 5. lett. A legjobb négy közé az ukrán paralimpiai bajnok Demcsukkal vívtak szoros mérkőzést, mely a döntőnek is beillett volna, sajnos most az ukrán győzött. A férfi párbajtőrözők „B” kategóriás versenyében Tarjányi István a 12. helyen végzett.

A szombati versenynapon Veres Amarilla vívott a női párbajtőr „A” kategóriás versenyében, ahol bronzérmet szerzett. Az elődöntőig simán hozta minden mérkőzését, ott azonban 15:13-ra kikapott a brit Gemma Collins-tól. Ugyanezen a napon Osváth Richárd a férfi tőr „A” kategóriában a 9. lett.

 

A VK sorozat következő állomása az olaszországi Pisaban lesz szeptember végén.