Menüpontok

Poznanban remekeltek a magyar boccia-válogatott sportolói

A három versenyzőből álló delegáció augusztus 24 – 28. között egy arany- és egy bronzérmet szerzett a sportág világkupa-versenyén.

A BC4-es sérültségi kategória páros versenyszámában Szabó Alexandra és Berkes Gergő képviselték hazánkat. A remek formában versenyző duo a mexikói, a törökországi, az azerbajdzsáni és az indiai ellenfeleiket is kellő fölénnyel győzték le, ezzel a delegáció újabb aranyérmet szerzett nemzetközi viadalon hazánk számára.

A férfiak BC4-es sérültségi kategóriájának egyéni számában Berkes Gergő a csoportjában egy győzelem és két vereséggel a negyedik helyen végzett. A 32 éves sportoló így nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, míg a másik csoportban érdekelt Hegedűs László a tabella éléről menetelt tovább egészen az elődöntőig. Az izgalmas párharcot hozó mérkőzésen ellenfele bizonyult jobbnak, az izraeli Gershon Haimov 5:2 arányban győzött. A magyar bocciás így a bronzéremért szállhatott versenybe, ahol magabiztosan, 4:0-ra diadalmaskodott a mexikói Juan Salazar Gonzalez-zel szemben.

A magyar boccia-válogatott tagjai a sportág világbajnokságára készülnek. Az eseményt Rio de Janeiroban rendezik meg december 3-14. között, amelyen már kvótát lehet szerezni a 2024-es párizsi Paralimpiai Játékokra.

Fotó: Magyar Para Boccia Szövetség