Menüpontok

Wermeser Zsombor a világ legjobbjai ellen száll nyeregbe

A paralimpikon augusztus 11-14. között vesz részt az UCI Országúti Parakerékpár Világbajnokságán, a kanadai Baie-Comeau városában.

A sportág idei legrangosabb tornáját megelőző napokban, világkupaversenyen állt rajthoz szintén Kanadában, ahol C5-ös sérültségi kategória országúti időfutamában nyolcadik, míg a mezőnyversenyben tizedik helyen ért célba.

A vk is fontos volt Zsombor számára, elmondása szerint, így könnyebb volt az átállás és a két kanadai pálya nagyon hasonló, amely jó felvezetésként szolgált a világbajnokság előtti napokban. Felkészülés szempontjából jó formában érzi magát, azonban néhány nehezítő körülménnyel kellett szembenéznie a korábbi versenyein: „Az év első fele a várakozásaim szerint sikerült. Elégedett voltam a világkupákon, Európa-bajnokságon és az időfutam országos bajnokságon nyújtott teljesítményemmel. Eddigi legszebb eredményeimet tudtam elérni. Sajnos június végén a mezőny országos bajnokságon egy autó elütött szökevénytársaimmal együtt, miközben az élen álltunk. Szerencsére kisebb sérülésekkel megúsztam, a kerékpáromnak viszont baja esett. Nagyjából egy hónapig csak pótkerékpárral tudtam edzeni és versenyezni. Fejben nehéz volt a bukást követően visszarázódnom a versenyzésbe. A kanadai út előtt is történt egy kis baleset a csuklómmal, de most csak a versenyekre koncentrálok, igyekszem a májusi, júniusi teljesítményemet visszaszerezni. Remélem a balszerencse mostantól elkerül.” – idézte fel az elmúlt hetek történéseit a tokiói paralimpiát is megjárt sportoló.

Wermeser Zsombor a tokiói Paralimpiai Játékok országúti mezőnyversenyén (Fotó: Szabó Bence/MPB)

A magyar versenyző először augusztus 12-én, országúti időfutamban versenyez, majd két nappal később a mezőnyversenyben bizonyíthat a világ legjobbjai ellen. „Igyekszem csak a versenyre összpontosítani. Az időfutamon össze kell rakni, hogy tökéletes pályát tudjak futni, a megfelelő erőbeosztást megtalálni. Ha ez sikerül akkor elégedett leszek, utána meglátjuk, mire lesz elég a többiekkel szemben. A mezőnyversenyen bármi megtörténhet, mindig résen kell lenni és várni a döntő pillanatra, amikor cselekedni is tudni kell. Célom, hogy ott legyek a megfelelő pillanatban és a végjátékban is aktívan részt tudjak venni.” – árulta el előzetes elvárásait a C5 kategóriában érdekelt magyar versenyző.

Wermeser Zsombor futamait a verseny hivatalos weboldalán keresztül lehet élőben követni, ide kattintva. A világbajnokság hivatalos menetrendje és eredményei itt érhetők el.