Menüpontok

Egy Európa-csúcs és négy magyar érem a parasportlövők újvidéki világkupáján

A szeptember végi, Novi Sadban megrendezett vk-versenyen négy versenyző képviselte hazánkat. A csapat paralimpiai bronzérmes versenyzője, Dávid Krisztina légpisztoly fegyvernemben szerepelt nagyszerűen, és új Európa-csúcsot állított fel 585 körös eredményével.

A BHSE sportolója P2 10m női légpisztoly SH1 versenyszámban az új rekord felállítása mellett az aranyérmet is megszerezte. Érdekelt volt továbbá P4 50m mix pisztoly SH1 viadalon is, ahol tartotta jó formáját és harmadik helyen végzett a mezőnyben.

A júniusban R1 légpuska 10 méteres álló versenyszámában paralimpiai országkvótát szerző Rescsik Csaba újfent remekül teljesített, így ebben a versenyszámban nyerni tudott. A mindössze 17 éves sportlövő R7 50m férfi puska 3 testhelyzet SH1-ben is érdekelt volt, s itt sem talált legyőzőre, magabiztosan szerezte meg második aranyérmét is a világkupa viadalon.

Rescsik Csaba és edzője Jákó Csaba a Novi Sad-i parasportlövő világkupán.

A P4 50m mix pisztoly SH1 versenyszámban Gurisatti Gyula is fegyvert ragadott, aki szereplésével az előkelő hatodik helyet szerezte meg. Míg Kajdi Katalin P2 10m női légpisztoly SH1-ben indult el, így a versenyszám másik magyar versenyzőjeként hatodik pozícióban végzett.

A magyar parasportlövők legközelebb Al-Ainba, a világbajnokságra utaznak, ahol november 3-18. között mérhetik össze tudásukat a különböző nemzetek legjobb sportolóival.

További magyar eredmények a Novi Sad-i világkupáról:

  • Dávid Krisztina - P3 25m mix pisztoly SH1, 6. hely
  • Gurisatti Gyula - P1 10m férfi légpisztoly SH1, 8. hely, P3 25m mix pisztoly SH1, 7. hely
  • Rescsik Csaba - R3 10m mix légpuska fekvő SH1, 8. hely, R6 50m mix puska fekvő SH1, 6. hely