Menüpontok

Fóris Norbert képviselte Magyarországot a IBSA Judo Európa-bajnokságon

Augusztus 30. és szeptember 5. között rendezték meg az IBSA Judo Európa-bajnokságot Olaszországban. Húsz nemzet, köztük Magyarország is képviselte hazáját Szardínián, a Cagliariban megrendezett kontinensviadalon.

Fóris Norbert hazai színekben J1-90 kg-os egyéni kategóriában kettős visszavágós mérkőzés rendszerben grúz, török és montenegrói ellenfelekkel küzdött meg. A törökországi Grand Prix versenyt követő súlycsoportváltása óta ez volt az első bajnokság, ahol megmérette magát, ennek ellenére magabiztosabban szerepelt a PalaPiratus Sportcsarnokban, mit négy hónappal ezelőtt Antalyában. A három mérkőzés mindegyikén tisztességesen helyt állt, de nem volt egyszerű dolga a tatamin, így végül egy győzelemmel és két vereséggel, az olasz versenytársával együtt, a hetedik helyen zárta az Európa-bajnokságot. Az egyéni számokat követően, a hivatalos nemzetközi szabályzatnak köszönhetően, a csapatversenyben a magyar versenyző az IBSA vegyes csapatában is szerepelhetett, ahol harmadik helyezést értek el.

Biró Norbert, a sportág szövetségi kapitánya az Európa-bajnokságot követően nyilatkozott az Eb-szereplésről: „Az áprilisi nemzetközi versenyéhez képest jobban versenyzett Fóris Norbert, annak ellenére, hogy még sok edzésre és tapasztalatszerzésre van szüksége. Nagyon hiányzik a csak és kizárólag versenyeken megszerezhető szőnyegbiztonság a munkájából, ezeket azonban minél több mérkőzésen elnyert tapasztalattal sajátíthatja el.

Az Európa-bajnokságot követően, a judosok, az idei világbajnokságra készülnek, melyet Bakuban rendeznek meg november 4-11. közt.