Menüpontok

Megtartotta őszi ülését a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége

Az összehívott értekezletre 2022. október 13-án került sor, a tavaszihoz hasonlóan, ezúttal is a virtuális térben. Az elnökség döntött a Gerevich Aladár-sportösztöndíj idei keretének negyedik negyedéves felosztásáról, valamint az esztendő végi parasport versenyekről is.

Az értekezleten Schmidt Gábor, sportért felelős helyettes államtitkár tájékoztatta az elnökséget a jövőbeli elképzelésekről, valamint biztosította a megjelent feleket, hogy továbbra is kiemelten kezelik a fogyatékossággal élő sportolók ügyét.

Az elnökség egyhangúlag megválasztotta Dr. Fonyódi Ildikót a paralovaglás szakágvezetőjének, jóváhagyták az esztendő utolsó nemzetközi versenyeinek költségterveit, valamint a válogatott keretek összetételét.  Az esztendő utolsó hónapjaiban, az elnökség jóváhagyásának is köszönhetően, több mint tíz világeseményen vesznek részt hazánk parasportolói.

Az elnökségi ülés keretén belül a Magyar Paralimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának elnöke, Lévay Petra bemutatta a bizottság éves tevékenységét. Az ülésen az MPB Jogi és Etikai Bizottsága ügyrendje mellett a pénzügyi szabályzatokat is jóváhagyták az elnökségi tagok.