Menüpontok

Nádasdy Anna tarolt a korosztályos kerekesszékes vívó világbajnokságon

Az IWAS U23-as Kerekesszékes Vívó Világbajnokságát október 19. és 21. között rendezték meg a brazíliai Sao Pauloban. Nádasdy Anna, egyedüli magyarként képviselte kishazánkat és két arany- és egy bronzérmet szerzett a nemzetközi viadalon.

A Halásztelki Bocskai SE vívója először kard fegyvernemben volt érdekelt, a döntőig csak Delavoipiere Clémence-től (FRA) kapott ki. A fináléban ismét a franciával vívott, aki sokáig vezetett, de végül a magyar versenyzőnek sikerült 15:13 arányban felülmúlnia ellenfelét, ezzel megszerezve élete első U23-as világbajnoki címét. A remek formában vívó magyar lány számára összejött a duplázás. A női tőr fináléban Elke Achterberg-et (TUR) győzte le, ezzel begyűjtve második aranyérmét a tornán.

Nádasdy Anna az U23-as világbajnokság eredményhírdetésén (Fotó:IWAS)

Párbajtőr fegyvernemben sem maradhatott el a bravúr, az elődöntőben ismét a törökkel kellett harcba szállnia. Azonban ellenfele jobbnak bizonyult nála, így 15:10-re nyerni tudott Nádasdyval szemben, így bronzérmes lett.

„Őrület, világbajnok vagyok. Voltak pillanatok, amikor meg kellett kicsit nyugodnom, össze kellett szednem magamat fejben. De boldog vagyok, hogy három érmet sikerült szereznem életem első nemzetközi tornáján.” – összegezte a fiatal vívólány a IWAS számára.

További eredmények

Fotók: IWAS

2022.10.24