Menüpontok

Szvitacs Alexa triplázott, összesen nyolc érmet szereztek a para-asztaliteniszezők Görögországban

Az ITTF Greek Para Open viadalán szűk létszámban, négy fővel képviseltették magukat hazánk sportolói. A nemzetközi versenyen Szvitacs Alexa három aranyérmet nyert, míg a válogatott további tagjai ezenfelül öt medállal járultak hozzá a sikerekhez szeptember 30. és október 2. között, Kefalonia szigetén.

A paralimpiai bronzérmes Szvitacs S9-S10 összevont sérültségi kategória egyéni párharcaiban volt érdekelt, a döntőben Ioana-Monica Tepeleát (ROU) győzte le 3:0-as összesítésben, majd női párosban együtt állhattak a dobogó legfelső fokára. A GYAC Aréna sportolója vegyes párosban Csonka Andrással aratott nagy sikert, ezzel megszerezve harmadik aranyérmét. A kimagasló teljesítményének köszönhetően Alexát a verseny legeredményesebb női játékos különdíjával illeték meg.

A csapat negyedik első helyezését Arlóy Zsófia nyerte párosban Camelia Ciripannal (ROU), miután a fináléban 3:0 arányban felülmúlták az indiai és görög duót.

Szvitacs Alexa a tokiói paralimpián (Fotó: MPB)

A paralimpiai ezüstérmes Csonka egyesben a negyeddöntőig menetelt, férfi párosban pedig Alekszandrosz Diakumakosszal (GRE) gyűjtöttek be egy ezüstérmet.

A delegáció egyetlen kerekesszékes sportolója Major Endre ezüstérmesként zárta a férfiak S1 kategóriájának versenyét, a döntőben Park Sung Joo-tól (KOR) kapott ki 3:0-ra. Férfi párosban pedig Yaqoub Alqasemmel (KUW) az elődöntőig meneteltek, de nem jött össze a továbbjutás, így harmadik helyen végeztek.

A magyar para-asztalitenisz válogatott a sportág idei legrangosabb versenyére, a világbajnokságra készül. A tornát november 6. és 12. között rendezik meg a spanyolországi Granadában, ahol hazánkat hét versenyző képviselheti.

Az ITTF Greek Para Open összes eredménye:
https://results.ittf.com/ittf-web-results/html/TTE5358/results.html#/results