Menüpontok

Paralimpiai kvótával és világbajnoki bronzéremmel tértek haza a parasportlövők

A sportág világbajnokságán több kimagasló magyar eredmény mellett, Dávid Krisztina bronzérmes lett P2 10m női légpisztoly SH1 versenyszámban, valamint P3 Mixed 25m sportpisztoly SH1 fegyvernemben országkvótát szerzett a párizsi paralimpiára.

Az Al-Ainban rendezett sporteseményen három versenyző képviselte hazánkat a világ legjobbjaival szemben. A paralimpián P2 10 méter női légpisztolyban bronzérmet szerző Dávid Krisztina újfent remekelni tudott. Ugyan ezen versenyszámban, a vb-n, az alapversenyben első helyen jutott döntőbe, majd a folytatásban harmadikként végzett a mezőnyben. A kimagasló szereplés mellett P3 mixed 25 méter sportpisztolyban is jelentős áttörést ért el. A fináléért folytatott küzdelmek során élete legjobb egyéni eredményét lőtte meg, majd összesítésben hatodik helyen végzett és szerzett országkvótát a 2024-es párizsi paralimpiára.

A mindössze 18 éves Rescsik Csaba már évközben szerzett indulási jogot hazánknak a soron következő játékokra. Ehhez mérten ismét bebizonyította rátermettségét kiemelt fegyvernemeiben. A junior korú sportlövő R1 10 méter légpuska álló fegyvernemben hatodik, míg R7 50 méter férfi puska 3 testhelyzet versenyszámban hetedik lett. A magyar csapat rutinos tagja, Gurisatti Gyula P4 50 méter mix sportpisztolyban tisztességesen helyt állt és 14. helyen végzett a világbajnokságon.

A magyar parasportlövő-válogatott ezen sikeres szereplésével túl van a sportág idei legnagyobb megmérettetésén, így számukra lezárult a nemzetközi szereplés a szezonban.

További eredmények:

Dávid Krisztina – P4 50m mix sportpisztoly SH1 – 25. hely

Gurisatti Gyula – P3 25m mix sportpisztoly SH1 – 17. hely, P1 10m férfi légpisztoly – 31. hely

Rescsik Csaba – R3 10m mix légpuska fekvő testhelyzet SH1 – 22. hely

A verseny összes eredménye: https://www.paralympic.org/shooting/results