Menüpontok

Magyar érmek az IWAS World Games versenyein

Kiemelkedő eredményeket hoztak a november 23-29. között zajló IWAS World Games Frame Running versenyei hazánk számára. A mieink egy arany, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a mozgássérültek számára kifejlesztett speciális futókerékpár futamai során a portugáliai Vila Real de Santo Antónioban.

A Deák Réka és Chis Márk összetételű csapat utazhatott a világeseményre, amely kiváló lehetőséget adott a fiatal sportolóknak a nemzetközi porondon való teljesítésre. Chis Márk mindhárom számban egyéni csúcsot futott az új futókerékpárja segítségével, amely a rengeteg befektetett edzésmunka mellett meg hozta eredményét. A Pető SE sportolója 400 méteren arany, míg 200 méteren ezüstérmes lett. A hölgyeknél Réka is eredményesnek bizonyult, legkiemelkedőbb sikerét 400 méteren nyújtotta és ennek köszönhetően a dobogó harmadik fokára állhatott.

Különleges örömben volt részük a sportolóknak, hisz Szekeres Pál olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok magyar vívó, az IWAS Kerekesszékes Vívó Bizottságának elnöke a helyszínen segítette és bíztatta a magyar atlétákat a versenyeik során.

Balról jobbra: Chis Márk, Deák Réka és Szekeres Pál 

A csapat részvételét a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatta, hozzájárulva a fogyatékossággal élők sportutánpótlásának fejlődéséhez. A versenyzők zökkenőmentes felkészülését a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) segítette.

A Frame Running futamok döntőiben, az alábbi magyar eredmények születtek:

Chis Márk

400 m - 1. helyezés

200 m - 2. helyezés

100 m - 4. helyezés

Deák Réka

400 m - 3. helyezés

200 m - 4. helyezés

100 m - 5. helyezés

Forrás: fodisz.hu