Menüpontok

Érzékenyítő pályázatok a 2023-as Magyar Parasport Napja programjai mellett

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) 2023-ban hatodik alkalommal szervezi meg a Magyar Parasport Napját február 22-én.

A Magyar Parasport Napjának érzékenyítés céljából létrehozott Lélekmozgató programjára invitáljuk Magyarország összes önkormányzatát és tanintézményét, az óvodástól az egyetemista korosztályig, hogy ünnepeljük együtt a magyar parasportot és hazánk fogyatékossággal élő sportolóit.

Az MPN2023-hoz csatlakozó önkormányzatok és intézmények számára az MPB és a FODISZ szakmai anyagok biztosít, de a megvalósítás módját a programban résztvevők maguk határozzák meg. Közös célunk felhívni a lakosság figyelmét a fogyatékossággal élők társadalomba való integrálásának fontosságára.

Diákok próbálják ki az ülőröplabdát. (Fotó: MPB)

Az elmúlt évek gyakorlata alapján idén is értékes pályázatokkal készülünk a regisztrált résztvevők számára (önkormányzatok, oktatási intézmények, EGYMI-k). A regisztrációs űrlapok, valamint a pályázati felhívások a FODISZ weboldalán érhetők el ide kattintva.

A Magyar Parasport Napjának Lélekmozgató programját minden évben olimpiai és paralimpiai sportoló nagykövetek is népszerűsítik. Ebben az évben kiváló vívóink vállalták el a felkérésünket. Krajnyák Zsuzsanna tizenkétszeres paralimpiai érmes, világ- és Európa-bajnok kerekesszékes vívó tőr és párbajtőr fegyvernemben és Szatmári András olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó.