Menüpontok

Először ülésezett 2023-ban a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége

Az összehívott értekezletre február 2-án, a virtuális térben került sor. Határozat született többek között a 2023. évi sportágakat érintő költségvetési támogatásról és az idei esztendő Halassy Olivér Programjának összetételéről.

Az elnökség tagjai elfogadták a 2023. évi központi költségvetési támogatásának sportágak közötti felosztásáról szóló javaslatot, valamint a szervezet tagdíjáról is döntöttek.

Az ülésezők egyhangúlag elfogadtak a 2022. évi Para-asztalitenisz Világbajnokságon elért eredmények után adható eredményességi támogatási javaslatot. Egyetértés született a Halassy Olivér Program 2023. évi koncepciójáról és a HOP Program személyi javaslatáról is, mely szerint 29 edző és szakágvezető kaphat támogatást a paralimpiai felkészítésben végzett munkájáért.

Az elnökség elfogadta a Magyar Paralimpiai Bizottság által alapított és adományozható díjak érintő határozatot, amelyeket eredményes paralimpikonok, edzők és nevelőedzők, sportegészségügyi szakemberek, valamint a mozgalom támogatóinak számára adományozhatnak. Az elismerésben részesültek február 22-én, a Magyar Parasport Napján vehetik át a szervezet kitüntetéseit.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége soron következő ülését áprilisra tervezi.