Menüpontok

Pályázati felhívás: Magyarország tehetsége - 2022

A Honvédelmi Minisztérium nyílt pályázatot hirdet a

„Magyarország tehetsége - 2022”

cím elnyerésére.

A Honvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: Minisztérium) a „Magyarország tehetsége - 2022” címmel azon 9-13 évfolyamos tanulókat kívánja elismerni, akik a 2021/2022. tanévben magas szintű tanulmányi eredményeik mellett kimagasló sportteljesítményt nyújtottak.

A pályázat kiírásában közreműködő sportköztestületek:

a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzeti Versenysport Szövetség, valamint a Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség.

1. A PÁLYÁZAT CÉLJA

A pályázat célja:

  • a középiskolai tanulmányiakat folytató hazai- és nemzetközi viszonylatban eredményes utánpótláskorú sportolók elismerése,
  • azon sportolók ösztönzése, akik a magas szintű sportteljesítmény elérése érdekében végzett felkészülési programjaik mellett tudatosan készülnek a sportkarrier utáni civil életben való eredményes helytállásra,
  • a középiskolai tanulmányaikat folytató és eredményesen sportoló fiatalok motiválása a kettős életpálya építése érdekében.

2.A PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA

A díjazottak a 2021/2022. tanévben nyújtott teljesítményükért a „Magyarország tehetsége − 2022” címet elismerő oklevelet kapnak.

3.PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

A cím elnyerésére oktatási intézmény nappali rendszerű iskolai oktatásban vagy egyéni munkarend keretében részt vevő 9-13 évfolyamos tanulói nyújthatnak be pályázatot, akik az alábbi feltételek mindegyikének megfelelnek:

  1. tanulmányi eredményük átlaga kettő tizedesjegy értékre kerekítve – magatartás és szorgalom jegyek kivételével számítva – a 2021/2022. tanév végén elérte legalább a 4,70-et,
  2. a 2021/2022. tanévben (2021. szeptember 1. és 2022. augusztus 31. között) a 4. pontban meghatározott sportágban és versenyen 1-6 helyezést értek el.

További információk és pályázáshoz szükséges adatlapok ide kattintva elérhetők.