Menüpontok

Sikeresen kezdte meg a szezont a magyar para-asztalitenisz válogatott

Az olaszországi Lignano-ban megrendezett paralimpiai kvalifikációs versenyen egyéniben és csapatban is remekeltek mieink, március 15-18. között. A hét fős utazó keret első nemzetközi mérkőzéseit játszottan ebben az évben, teljesítményükkel pedig két arany, két ezüst-, és négy bronzéremet gyűjtöttek.

Mieinknek a két első helyezést páros számokban sikerült megszerezniük. Berecki Dezső és Csonka András magabiztos teljesítményének köszönhetően a döntőig menetelt, ahol angliai ellenfeleikkel szemben 3:1-re győzedelmeskedtek. Míg Szvitacs Alexa-Csonka András összetételű vegyes páros is győzni tudott a döntőben is, ahol a lengyel duót múlták felül 3:1 arányban.

Női párosban Arlóy Zsófia az angol Felicity Lucy Pickard, míg Szvitacs Alexa a brazil Bruna Costa Alexandre oldalán lett bronzérmes.

A hölgyek egyéni versenyszámai során Arlóy Zsófia és Szvitacs Alexa is a dobogó második fokára állhatott fel. Előbbi sportoló a WS8-as kategóriában nagyszerűen hozta mérkőzéseit egészen a döntőig, azonban a brazil Sophia Kelmer 3:0 arányban jobbnak bizonyult nála. Míg az utóbbi magyar versenyző WS9-es kategóriában volt érdekelt és legvégsőkig magabiztosan menetelt, a fináléban pedig Karolina Pek-kel vívott szoros küzdelmet követően 3:2-re kikapott.

A férfiak MS11-es kategóriájában Pálos Péter brillírozott a csoportkörök során, ahonnan veretlenül jutott tovább. A kétszeres paralimpiai bajnok ezúttal az elődöntőben a tajvani Yen Po Chen-nel találkozott, de végül nem sikerült felülmúlnia ellenfelét, így bronzérmesként zárta az olaszországi megmérettetést.

A magyar para-asztalitenisz válogatott tagjai az ez évi legrangosabb versenyükre, az Európa-bajnokságra készülnek, amelyet szeptember 5. és 10. között rendeznek Sheffield-ben.

További eredmények ide kattintva.