Menüpontok

Lakitelken tartotta tavaszi ülését a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége

A dél-alföldi nagyközségben található Hungarikum Liget Tisza Vendéglője biztosította a helyszínt az április 13-ára összehívott értekezletnek, ahol több határozatról is döntés született. 

Az elnökség tagjai meghallgatták a 2024-es párizsi paralimpiát érintő legfontosabb információkat. Az ülésező felek egyetértettek a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének javaslatával, és újfent Szabó Kristófot választották meg a magyar csapat vezetőjének a közelgő játékokra, valamint Busa Andreát nevezték ki a MPB Sportegészségügyi, Sporttudományi és Doppingellenes Bizottság koordinátorának.

Egyhangú egyetértés született a közelgő paraúszó és paraatlétikai világbajnokságot, valamint a boccia, judo és parasportlövő Európa-bajnokságot érintő részvételről és költségekről.

Lakitelken ülésezett az MPB elnöksége (fotó: Magyar Péter)

Az elnökség egyöntetű határozata alapján 2023. május 25.-re hívta össze a MPB közgyűlését, amelyet a virtuális térben rendeznek meg.

Az ülésezést követően az elnökség tagjainak lehetőségük nyílt megtekinteni a Lakitelek Népfőiskola újonnan épített sportlétesítményét, illetve megismerkedhettek a Hungarikum Liget elragadó miliőjével (https://nepfolakitelek.hu/). Lezsák Sándor, a Lakitelek Alapítvány és a Népfőiskola alapítója, kuratóriumának elnöke személyesen vezette körbe az egybegyűlteket a komplexumban és mesélt a Ligetet érintő beruházásokról, lehetőségekről. A szívélyes találkozó remek alkalmat biztosított a feleknek a lehetséges jövőbeli közös együttműködések átbeszélésére, amely hozzájárulhat a magyar parasport mozgalom további fejlődéséhez.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Szekeres Pál, az MPB tiszteletbeli elnöke köszönetét fejezi ki Lezsek Sándornak a vendéglátásért. (Fotó: MPB)

Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége soron következő értekezését, a nyár közepére, júliusra tervezi.

Nyitókép: Magyar Péter