Menüpontok

Szakágvezetői reggelivel hangolódott a Magyar Paralimpiai Bizottság a közelgő paralimpiára

Az MPB április 12-ére hívta össze a sportági szakvezetőket a Nem Adom Fel Kávézóban, ahol a közelgő 2024-es párizsi paralimpiai játékok és annak előkészületei köré épített, kötetlen, informatív beszélgetésen vettek részt. A jóhangulatú reggeli keretein belül, a sportágak képviselői megosztották egymással észrevételeiket, egyeztettek a Multi Para Európa-bajnokság részleteiről, valamint a paraatlétika sportág jelenével és jövőjével részletesebben is megismerkedhettek a jelenlévők.

A paralimpia lehetőségei és feladatai mellett terítékre került a Multi Para Európa-bajnokság, amelyet idén augusztus 6-20. között rendeznek meg Rotterdamban. Az első alkalommal megszervezett multi kontinensviadalon hazánkat nyolc sportágban fogják képviselni versenyzők, így a sikeres szereplés kulcsát is áttárgyalták a részvevő szakemberek.

Korábbi hagyományokhoz híven ezalkalommal is sportági bemutatóra került sor a reggelin. Oroszi Zsuzsanna, a paraatlétika szakág vezetője ismertette a válogatott jelenlegi helyzetét, versenyzőinek sikereit, a jövőbeli célkitűzéseket és szótejtett a párizsi paraatlétikai világbajnokságról, amit ebben az évben július 8-17. között rendeznek meg a szervezők.

A szakágvezetők főbb kérdéseinek és észrevételeinek megbeszélése mellett Hoffman Ádám és Szemere Maurer, a RISE munkatársai tartottak bemutatót cégükről. Több terület mellett a sportban is elemzéseket végeznek, amelynek köszönhetően a sportolók személyiségét ismerhetik meg részletesebben és jobb betekintést nyernek mentális erősségeikre, gyengeségeikre. 

A szakágvezetői reggeli legfontosabb témái mellett további értékes eszmecseréket folytattak a sportágak képviselői, amely tovább segítheti a Magyar Paralimpiai Bizottság és a magyar parasport mozgalom fejlődését.