Menüpontok

A berlini vk-n hangolódott a magyar para-úszóválogatott a közelgő világbajnokságra

A német fővárosban a hat fős magyar delegáció kiemelkedő eredményeket ért el május 11. és 14. között. Az érmek megszerzése mellett a magyar versenyzők a jobbnál jobb időeredmények elérésére is törekedtek, aminek köszönhetően új világ- és Európa-rekordok is születtek.

A csapat legnagyobb sikerét Konkoly Zsófia érte el 200 méteres pillangóúszásban, miután hatalmas tempót diktálva összesítésben elsőként csapat a célba és új világcsúcsot állított fel S9-es kategóriában (2:26.17). A pécsi paralimpiai bajnok 100 méteres pillangóúszásban tovább gyarapította a medál kollekcióját, remek teljesítményt bemutatva második, ezüstérmet jelentő helyen végzett. Pap Bianka szintén hozzájárult a válogatott sikereihez, S10-es kategória 200 és 400 méteres gyorsúszásában is érdekelt volt. A paralimpiai bajnok úszó előbbi versenyszámban összesítésben bronz, míg utóbbiban ezüstérmet szerzett a berlini világkupán.

Konkoly Zsófia (S9) új világcsúcsot állított fel 200 méteres pillangóúszásban (Fotó: Yeta Photo)

A roppant fiatal Száraz Evelin és Hotz Csenge is remek formában érkezett a német fővárosba, ahol mindketten kimagasló teljesítményt nyújtottak. Evelin SB6 kategória 200 méteres mellúszásban nem csupán csak bronzérmet szerzett összesítettben, de új Európa rekordot állított fel. Míg Csenge 400 méteres vegyesúszás SM10-es kategóriában és 200 méteres pillangóúszás S10-es kategóriában is másodikként ért célba az összevont versenyen, ráadásul utóbbiban új kontinens csúcs fűzhető nevéhez.

A magyar para-úszóválogatott összesen hét érmet (egy arany-, négy ezüst- és két bronz) szerzett Berlinben, amely remek sikernek számít az idei legnagyobb megmérettetésük előtt. A világ legjobb paraúszói idén nyáron Manchester felé veszik az irányt, ahol július 31. és augusztus 6. között rendezik a világbajnokságot.

A verseny további eredményei: https://www.idm-schwimmen.de/competition.html#Results

Nyitókép: Yeta Photo