Menüpontok

A Magyar Paralimpiai Csapat delegációját fogadta Novák Katalin köztársasági elnök

Magyarország államfője, Novák Katalin a Magyar Paralimpiai Csapat delegációját fogadta a Sándor Palotában május 2-án, kedden. A találkozó alkalmából a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) egy kivételes ajándékkal kedveskedett Novák Katalinnak. 

A találkozón először a köztársasági elnök asszony köszöntötte a fogyatékos sportolókat: Ekler Luca paralimpiai bajnok atlétát, Illés Fanni paralimpiai bajnok úszót, Kiss Péter Pál paralimpiai bajnok kajakost, Konkoly Zsófia paralimpiai bajnok úszót, Krajnyák Zsuzsanna tizenkétszeres paralimpiai érmes kerekesszékes vívót, Ocelka Róbert paralimpikon kerékpárost, Pap Bianka paralimpiai bajnok úszót, Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok kerekesszékes vívót, az MPB tiszteletbeli elnökét, Szvitacs Alexa paralimpiai bronzérmes asztaliteniszezőt, Veres Amarilla paralimpiai bajnok kerekesszékes vívót, valamint a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökét, Szabó Lászlót.  

Novák Katalin meghívótt kapott a 2024-es párizsi paralimpiai játékokra.

A jó hangulatú, kötetlen beszélgetés során az MPB vezetője és a parasportolók átfogóan ismertették a nemzetközi és hazai parasport mozgalom aktuális történéseit, a sportolók beszámoltak a felkészülésükről és a tokiói paralimpia óta eltelet időszak tapasztalatairól, a sportban rejlő lehetőségekről, valamint annak fontosságáról is.  

A különleges alkalom remek lehetőséget szolgált egy személyes ajándék átadására: elnök asszony megkapta a Magyar Paralimpiai csapat hivatalos mezét és melegítőfelsőjét - a delegáció azt javasolta neki, hogy próbálja majd ki legközelebb a sportolásakor. A Sándor Palotába invitált delegáció tagjai egy általuk aláírt és bekeretezett párizsi paralimpiai meghívót is átadtak Novák Katalin számára, akit sok szeretettel várnak a magyar szurkolók közé.

Köztársasági elnök asszony a saját közösségi média felületein az alábbi szavakkal kísérte a találkozón készült fotókat: „Igazi példaképek gyűrűjében - paralimpikonokkal találkoztam. A magyar paralimpiai csapat tagjait fogadtam, akik már teljes erőbedobással készülnek a 2024-es párizsi paralimpiára. A csapat tagjai a legutóbbi paralimpián összesen 7 arany, 5 ezüst és 4 bronzéremmel bővítették a magyar éremgyűjteményt. Büszkék vagyunk Önökre! Sok erőt és kitartást kívánok a felkészüléshez!"