Menüpontok

Élmezőnyben végzett Gáspár Tamás a csehországi paraíjász világkupán

A Nove Mestoban megrendezett nemzetközi tornán hazánkat egyedüli sportolóként képviselő Gáspár Tamás magabiztos szerepléssel zárt a negyedik helyen.

A paralimpikon a selejtezőben ötödik helyen zárt, összesen két körrel lemaradva török riválisával, Aydin Yigit Caner-rel szemben. Ezzel a magyar íjász nem került a négy kiemelt közé, így az egyenes kiesési szakaszban kellett bizonyítania. Az első fordulóban 135:86 arányban verte az indiai Dalal Naveen-t, majd a negyeddöntőben revansot tudott venni a selejtezőből negyedik kiemeltként továbbjutó törökkel szemben. A kiélezett párharc 137:137-es döntetlen állását követően szétlövés döntött kettőjük között, melyben Gáspár Tamás 9:8-ra győzte le ellenfelét.

A fináléba jutásért a világcsúcstartó cseh Drahoninsky Davidtól 133:138 arányban vereséget szenvedő magyar parasportoló a bronzmérkőzésen a török Hekimoglu Bahattin ellen küzdött a dobogós hely megszerzéséért. A viadal azonban a közel-keleti származású versenyző győzelmével ért véget, miután 139:134-re nyerni tudott Gáspár Tamás ellen.

A Nove-Masto-i Paraíjász Világkupa végeredménye a W1-es kategóriában:

1. David Drahoninsky (CZE)

2. Paolo Tonon (ITA)

3. Hekimoglu Bahattin (TUR)

4. Gáspár Tamás (HUN)

A paraíjászok számára, idén július 17-23. között rendeznek világbajnokságot Csehországban, Plzenben, ahol Gáspár Tamás újfent bizonyíthat.

További eredmények

Fotó: Archery Europe