Menüpontok

Hangolódás a párizsi paralimpiára – A budapesti francia nagykövetet látta vendégül a Magyar Paralimpiai Bizottság

Claire Legras nagykövet asszonyt és munkatársait, Pierre Pedico, a Francia Intézet igazgatóját, valamint Jacqueline Plessis, a követség oktatásért felelős attaséját fogadta a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a bizottság irodájában. A találkozón a 2024-es játékokkal kapcsolatos előkészületek állása mellett szó esett a társadalmi inklúzió fontosságáról, illetve a fogyatékossággal élő sportolókat segítő együttműködésekről is.

A beszélgetés során szóba került a jövő évi, hetedik Magyar Parasport Napja, amelynek programjainak népszerűsítésében és bővítésben a francia nagykövetség felajánlotta a segítségét. A parasport nap mellett a 2024-es párizsi paralimpia felvezetésére is több, színes közös program megszervezésére törekszik az MPB és a követség. A tervek szerint konferenciákkal, filmvetítésekkel, bemutatókkal és kerekasztal beszélgetésekkel segíti majd a két szervezet a paralimpiai kommunikációt, népszerűsítik a parasport mozgalom értékeit, segítik a hazai fogyatékossággal élők megismerését és elfogadását.

A megbeszélésen Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Urr Anita főtitkár, valamint Dányi Anita nemzetközi igazgató ismertették a nagykövetség munkatársaival a magyar paralimpiai mozgalom eddigi sikereit, a párizsi stratégiai célokat, illetve üdvözítően fogadták a francia delegáció nyitottságát és a közös ötletek kidolgozását.

A találkozón a felek megállapodtak abban, hogy a jövőben több kommunikációs folyamatban is együttműködnek és segítik a magyar parasportolók zökkenőmentes párizsi paralimpiai részvételét.

Fotó: MPB