Menüpontok

Németországban gyűjtötték a szebbnél szebb helyezéseket a parasportlövők

A Hannoverben április 30. és május 5. között rendezett Grand Prix-n hazánk válogatottját ezúttal két férfi sportoló képviselte. A fiatal Rescsik Csaba révén a delegáció egy ezüstérmet szerzett, míg Gurisatti Gyula néhány pont híján maradt le a dobogóról.

Az öt napos nemzetközi viadalon R1 10m férfi légpuska álló SH1 versenyszámban Rescsik Csaba ismételten kimagasló sikert ért el. A tavalyi esztendőben a párizsi Magyar Paralimpiai Csapat első országkvótáját megszerző sportoló szoros küzdelemben maradt le a dobogó legtetejéről, azonban így sincs oka szomorkodni, hiszen második helyen végzett. Jákó Csaba tanítványa R7 50m férfi puska három testhelyzet SH1 kategóriában sem tétlenkedett, a térdelő, a fekvő és az álló testhelyzetet is kitűnően oldotta meg, Az alapversenyt követően új egyéni csúccsal a harmadik helyen jutott a döntőbe, ahol végül negyedikként zárta a németországi Grand Prix-t.

Hannoverben eredményeskedtek a magyar parasportlövő válogatott férfi tagjai. (Fotó: MPB)

A csapat másik sportlövője, Gurisatti Gyula P4 50m mix pisztoly SH1 alapversenyén nem kezdett szerencsésen, azonban folyamatosan javítani tudott eredményén. A paralimpikon hatalmasat mentve a 18. helyről egészen az ötödik pozícióig küzdötte fel magát. A rutinos sportlövő P3 25m mix pisztoly és P1 10m férfi légpisztoly SH1 kategóriában is érdekelt volt. Előbbiben a hetedik, míg utóbbiban a hatodik helyen végzett Hannoverben.

Hazánk delegációjának tagjai, így minden versenyszámban a fináléban végeztek, valamint egy ezüstérmet szereztek. A magyar válogatott idén két jelentős nemzetközi versenyre készül: előbb az augusztusi rotterdami Európa-bajnokságon, majd a szeptemberi lima-i világbajnokságon kell megküzdeniük a minél jobb eredmények eléréséért.

További eredmények:

https://i-s-c-h.de/index.php/en/results/2023