Menüpontok

Remekeltek a magyar para-asztaliteniszezők Szlovéniában

Hazánk sportolói május 9. és 13. között egyéniben és párosban is remekeltek a szlovéniai Laskoban, ahol mieink három bronzérmet szereztek.

A válogatott egyetlen hölgy tagja, Szvitacs Alexa veretlenül jutott tovább csoportjából és kiemeltként jutott döntőbe. A WS8-as kategóriában érdekelt világ-és Európa-bajnok magabiztosan vette az előtte álló akadályokat, azonban az elődöntőben a lengyel Pek Karolina állta útját és vereséget szenvedett 3:1-es összesítésben, így bronzérmes lett.

A férfiak egyéni mérkőzései során Pálos Péter is brillírozott a MS11-es kategóriában, ahol csoportjából két győzelem és egy vereséget követően jutott tovább. A kétszeres paralimpiai bajnok az egyenes kieséses szakasz során is tisztességesen helyt állt egészen az elődöntőig menetelt. A fináléba kerülésért folytatott párharcban a lengyel Maciej Makajew jobbnak bizonyult nála és 3:0-ra győzött Péterrel szemben, aki így bronzérmet érő helyen végzett. Az MS1-es kategóriában Major Endre képviselte hazánkat, aki fölényes sikereket követően végzett csoportjának élén. A további mérkőzéseket is jó formában folytatta a paralimpikon egészen az elődöntőig, ahol a koreai Kiwon Nam-mal vívott kiélezett küzdelmet követően 3:2 arányban kikapott és ezáltal bronzérmesként zárta a szlovéniai versenyt.

Szvitacs Alexa, Major Endre és Pálos Péter a laskoi világkupán.

A magyar para-asztalitenisz válogatott így három bronzérem bezsebelését követően tért haza. A versenyzők idén az Európa-bajnokságra készülnek, amelyet Sheffieldben rendeznek meg szeptember 5. és 10. között.

További eredmények: https://results.ittf.com/ittf-web-results/html/TTE5472/results.html#/results