Menüpontok

Tizenkét érmet szereztek a magyar paraatléták Jesoloban

A magyar küldöttség május 12. és 14. között ért el kimagasló sportsikereket az olaszországi városban, ahol mieink révén négy arany-, hat ezüst- és két bronzérem született. A remek eredményeknek köszönhetően több sportolói is kivívta magának az indulási jogot az idei párizsi világbajnokságra.

A válogatott keretből nem maradhatott ki Ekler Luca, aki ismételten fölényes győzelmet aratott paralimpiai bajnoki versenyszámában, távolugrásban. A magyar versenyzője 5.22 méteres ugrásával aratott sikert T38-as kategóriában. Futószámok tekintetében 100, valamint 400 méteren volt érdekelt, és mindkét alkalommal elsőként haladt át a célvonalon.

Világbajnoki címvédésre készül Ekler Luca Párizsban (Fotó: IPC)

Biacsi Ilona és testvére, Biacsi Bernadett jó formában érkezett Jesoloban, ahol T20-as kategóriában 400 és 1500 méteren álltak rajthoz. Előbbi versenyző egy aranyérmet- és egy bronzérmet, míg utóbbi egy ezüstérmet, valamint egy negyedik helyezéssel járult hozzá hazánk sikereihez. A férfi F20-as súlylökők versenyszámában Szőllősi István brillírozott, 13.46-os lökésével a második, ezüstérmet jelentő pozícióban végzett. Míg szintén a dobóatléták között érdekelt Szomszéd Máté diszkoszvetés F64-es kategóriában jeleskedett, és 21.40 méteres hajításával bronzérmes lett Jesoloban.

A rutinos versenyzők mellett új magyar paraatléták is nagyszerű eredményekkel debütáltak Olaszországban. Luterán Petra T47-es kategória 100, 200, valamint 400 méteres síkfutásban is egyaránt ezüstérmes lett. Az időeredményeinek köszönhetően kivívta magának az indulási jogot az idei párizsi világbajnokságra. Ám nem csak Petra csatlakozott a vb-kerethez, hiszen Bessenyey Zoltán az F52-es diszkoszvetők között 12.74 méteres kísérletével második helyezettként végzett. Így a dobóatlétának is szoríthatunk a júliusi francia nemzetközi tornán.

Bessenyey Zoltán is kivívta az indulási jogot a párizsi világbajnokságra (Fotó: IPC)

Közel egy évvel a párizsi paralimpia előtt utazhatnak paraatlétáink a francia fővárosba, ahol július 8. és 17. között rendezik meg a világbajnokságot.

Az olasz verseny további eredményei: http://www.fidalservizi.it/risultati/2023/Jesolo_WPA2023/Risultati/RisHUN.html

Nyitókép: IPC