Menüpontok

A Sportért Felelős Államtitkárság vezetőit fogadta a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége a nyári ülésén

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége június 7-én, a Magyar Sport Házában ült össze. A napirendi pontok között a Sportért Felelős Államtitkársággal szervezett konzultáció is szerepelt, ezért az ülésen jelen volt dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és helyettese, Schmidt Gábor is. A határozatok elfogadása mellett az elnökég tagjai beszámolót hallhattak a szervezet működését érintő aktuális témákról, a közelmúlt sikereiről és a jövő évi párizsi paralimpiai játékokkal kapcsolatos feladatokról is.

A MPB elnöke, Szabó László részletes prezentációban mutatta be a Sportért Felelős Államtitkárság megjelent vezetőinek hazánk fogyatékos sportmozgalmának elmúlt egy éves sikereit: többek között szó esett a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége, a Magyar Szervátültetettek Sportszövetsége, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége, illetve a Magyar Paralimpiai Bizottság által közelmúltban elért eredményeikről és jövőbeli nemzetközi versenyeikről, célokról. Az előadás részleteket tartalmazott a fogyatékosok sportja pénzügyi helyzetéről és stratégiai terveiről is.

Dr. Schmidt Ádám, államtitkár biztosította az MPB elnökségét az államtitkárság együttműködéséről, mely segítséget jelenthet a jövőbeni célok megvalósításában.

Az ülésen egyhangú döntés született a közelgő világ- és Európa-bajnokságot érintő részvételről és költségekről, az elnökség tagjai elfogadták továbbá a Gerevich Aladár-sportösztöndíj 2023. II. féléves felosztási javaslatát is.

Szabó László személyesen adta át a Magyar Paralimpiai Bizottság 2024-es párizsi paralimpiára szóló meghívóját dr. Schmidt Ádámank és Schmidt Gábornak.

Fotók: Honvédelmi Minisztérium