Menüpontok

A világbajnokságot megelőzően az Európa-bajnokságon bizonyítanak a parakajak-kenusok

A magyar válogatott nyolc parasportolóval utazik a portugáliai Montemor-o-Velho városában megrendezésre kerülő ECA ifjúsági, U23 és parakajak-kenu kontinensviadalra. A július 27. és 30. között zajló sporteseményen közel fél éves kihagyást követően tér vissza Kiss Péter Pál, paralimpiai bajnok, de rajta kívül szoríthatunk még a paralimpiai bronzérmes Varga Katalin Eszternek és a paralimpiai ezüstérmes Suba Róbertnek is.

Hazánk delegációja már a tavalyi Európa-bajnokságon is eredményesnek bizonyult. Kiss Péter Pál (BHSE) révén KL1 – 200 méteren, míg Juhász Tamás (BHSE) teljesítményének köszönhetően VL2 – 200 méteren született két magyar aranyérem. Varga Katalin Eszter (MVM Szegedi VSE) KL2 - 200 méteren vette fel a harcot az élmezőnnyel és bronzérmet jelentő helyen ért célba.

A paralimpiai, világ- és Európa-bajnok, Kiss Péter Pál sérülés miatt januártól szinte áprilisig nem tudott vízre szállni, emellett pedig az érettségijére is készült. Utóbbi apropó okán kihagyta szegedi világkupát, így első nemzetközi versenye az Eb lesz. A BHSE kajakosa az elmúlt hetekben már teljes edzésmunkát végez és elszántan készül a soron következő viadalokra.

A magyar színeket többek között Suba Róbert (MVM Szegedi VSE), paralimpiai ezüstérmes kajak-kenusa is képviselni fogja. A szegedi kiválóság KL1 – 200 méteren és VL2 – 200 méteren is harcba száll a legjobb helyezés eléréséért.

A parasportolók számára július 28-án (pénteken) kezdődnek meg az előfutamok, július 29 - 30 között a döntőket rendezik.

A magyar parakajak-kenu csapat:

  • KL2 - 200 méter: Varga Katalin
  • KL3 - 200 méter: Molnár Nikoletta
  • VL3 - 200 méter: Molnárné Tóth Julianna
  • KL1 - 200 méter: Kiss Péter Pál és Suba Róbert
  • KL2 - 200 méter: Rozbora András
  • KL3 - 200 méter: Kiss Erik
  • VL2 - 200 méter: Suba Róbert és Juhász Tamás

Fotók: Szalmás Péter / MOB