Menüpontok

Szenzációs eredmények Eszéken, három érmet is szereztek a mieink a parasportlövő világkupán

A magyar csapat július 5. és 12. között több nagyszerű eredményt is elért különböző versenyszámokban. Dávid Krisztina egy arannyal, míg Rescsik Csaba két ezüstéremmel járult hozzá a delegáció sikerességéhez.

Kriszta P2 10m női légpisztoly SH1 kategóriában mérette meg tudását a nemzetközi versenyen. A fegyvernem tokiói paralimpiai bronzérmese már az alapszakaszban magabiztosnak bizonyult és másodikként jutott tovább. A döntőben a tőle megszokott precizitással szerepelt, ezzel kiérdemelve magának a dobogó legfelső fokát.

A világkupán Rescsik Csaba legerősebb fegyvernemében, R1 10m férfi légpuska álló SH1-ben, kitűnően teljesített. Már az alapversenyt új junior világcsúccsal fejezte be, azonban a döntőben még jobban teljesített és nem csak ezüstérmes lett, de nevéhez egy újabb korosztályos világrekord fűzhető. Hazánk első paralimpiai országkvótáját megszerző sportlövő R7 50m férfi puska 3 testhelyzet SH1 versenyszámban is érdekelt volt. Egyéni eredményén óriásit javítva menetelt magabiztosan a döntőbe és másodikként végzett.

A férfiak P1 10m légpisztoly SH1 számában Gurisatti Gyula és Polyák Norbert ragadtak fegyvert. Előbbi sportoló sikeresen kvalifikálta magát a fináléba, míg utóbbinak nem jött össze a bravúr. A paralimpikon nagyobb hibákat ejtett a döntő kezdetekor, így nyolcadik lett. A férfiak versenyének fontos előzménye volt, hogy Polyák Norbert néhány nappal korábban sikeres nemzetközi klasszifikáción esett át és indulhatott az eszéki világkupán. A válogatottat erősítő Keresztesi Krisztián PT2 mx trap álló SG-L versenyben indult, kiegyensúlyozott teljesítménye ellenére a mezőny erőssebnek bizonyult nála, így kilencedik lett az alapversenyben és nem jutott a fináléba.

A magyar parasportlövő válogatott következő nemzetközi versenyére augusztus 15. és 20. között kerül sor a rotterdami para Európa-bajnokságon.

További eredmények