Menüpontok

Varga Katalin és Suba Róbert Európa-bajnokok Portugáliában

A Montemor-O-Velho városában megrendezett kontinensviadalon a paralimpiai ezüstérmes Suba Róbert VL2 200 méteren, míg a paralimpiai bronzérmes Varga Katalin Eszter KL2 200 méteren hódította el a bajnoki címet.

Juhász Tamásnak nem jött össze a címvédés VL2 200 méteren, ötödik helyen ért célba. KL3-ban Molnár Nikolett, illetve Kiss Erik is hetedikként, a KL2-es futamban Rozbora András nyolcadikként végzett az Eb-n.

Több versenyszámban nem jött össze az öt résztvevő nemzet, így ezen futamok nem tekinthetők hivatalos Európa-bajnoki számnak. Ez a helyzet állt elő KL1 200 méteren is, ahol a paralimpiai bajnok Kiss Péter Pál zsinórban negyedik kontinens versenyén elsőként ért célba, de a negyedik Eb-címére még várnia kell. A futamban a paralimpiai ezüstérmes Suba Róbert is érdekelt volt és harmadik helyezett lett. A hölgyek VL3-as számában Molnárné Tóth Julianna ötödikként zárta a versenyt.

ECA ifjúsági, U23 és Parakajak-Kenu Európa-bajnokságon a magyar ép és fogyatékossággal élő válogatott összesítésben az első helyen végzett az éremtáblán 32 medál - 21 arany, 6 ezüst-, és 5 bronz – megszerzésével.

A hazánk parakajak-kenu csapata augusztus 23. és 26. között száll vízre a németországi Duisburgban, ahol a világbajnokságot rendezik a már jól megszokott integrált rendszerben.

Az Európa-bajnokság hivatalos végeredményei

Fotók: Magyar Kajak-Kenu Szövetség