Menüpontok

Bronzéremmel és két országkvótával gyarapodott a magyar parakajak-kenu válogatott Duisburgban

A német városban zajló világbajnokság szombati versenynapján Varga Katalin Eszter KL2 200 méteren bronzérmesként ért célba, míg Suba Róbert VL2 200 méteren negyedikként végzett és mindketten egy-egy országkvótát szereztek a jövő évi paralimpiára. 

A paralimpiai bronzérmes Varga Katalin Eszter futamának döntőjében nagyot hajrázott és harmadikként végzett KL2-ben, 50.80-as időeredménnyel. A brit Charlotte Henshaw (48.70) első, míg honfitársa, Emma Wiggs (49.69) pedig második helyezett lett a versenyszámban.

Varga Katalin Eszter világbajnoki bronzérmes (Fotó: Szalmás Péter)

A paralimpiai ezüstérmes Suba Róbert VL2 200 méteren nagyot küzdött a dobogós helyezés megszerzéséért, azonban 52.84-es időeredménnyel negyedikként végzett. A finálé győztese a brazil Fernando Rufino De Paulo (50.34), ezüstérmese a brazil Igor Alex Tofalini (51.22), bronzérmese az amerikai Steven Haxton (52.08) lett. A magyar sportoló egy nappal korábban KL1 200 méteren is érdekelt volt, ahol szintén negyedik helyen ért célba. Ezen szám győztese, a paralimpiai bajnok Kiss Péter Pál lett, aki sorozatban negyedszer védte meg címét és paralimpiai országkvótát szerzett.

A szombati versenynap délutáni programjában Molnár Nikoletta KL3 200 méteren a középfutamból másodikként jutott tovább a vasárnapi döntőbe.

Hazánk ezidáig tíz országkvótát szerzett a játékokra: hármat kajak-kenuban, kettőt-kettőt sportlövészetben és úszásban, egyet-egyet atlétikában, kerékpárban és íjászatban. A fogyatékos sportmozgalom legnépszerűbb eseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

Suba Róbert negyedikként ért célba VL2 200 méteren (Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség)