Menüpontok

Burányi Flóra bronzérmes judoban a Multisport Para Európa-bajnokságon

A rotterdami sporteseményen a láttássérült paralimpikon az 57 kilogrammosok J1-es sérültségi kategóriájában lépett tatamira. A harmadik helyért folyó küzdelemben a moldovai Ina Cernei-t sikeresen legyőzte és szerezte meg a magyar delegáció első medálját.

Flórának nem volt könnyű dolga, hiszen a török Dondu Yesilyurt felülmúlta őt az első mérkőzésén. Ezt követően a magyarnak vigaszágon kellett a legjobb formáját nyújtania. Az olasz Giordano Asia ellen már remekül tudott, így a bronzérmérkőzés következhetett. Hazánk sportolója tiszteségesen helytállt Ina Cernei-vel szemben és végül győzedelmeskedett. Eredményének köszönhetően a dobogó harmadik fokára állhatott és megszerezte a magyar küldöttség első érmét. A judos ezzel újabb fontos pontokat szerzett a párizsi paralimpia kvalifikációs rendszerében.

A magyar színeket képviselő Fóris Norbertnek nem jött ki a lépés a 90 kilogrammosok J1-es sérültségi kategóriájában, két vereséget követően fejezte be Európa-bajnoki szereplését.

Az augusztus 7-20. között zajló Multisport Para Európa-bajnokságon 19 sportolóból álló magyar csapat tagjai az értékes helyezék mellett, egyes sportágakban, paralimpiai kvótákat és kvalifikációs pontokat is szerezhetnek a jövő évi párizsi játékokra.